REZANCI ili makarone SA KROMPIROM jelo koje se u Banatu veoma cesto pravilo u zimskim danima, a ja volim da ga jedem u svako godisnje doba:-)
Uzmite 4 komada krompira, ocistite, iseckajte na sitnije komade i skuvajte u slanoj vodi.
Dve glavice crnog luka ocistite, operite i iseckajte na kockice.
Na dno manje serpe sipajte 1 dcl ulja pa przite luk dok ne dobije lepu zlatno-zutu boju.
Sklonite sa vatre i dodajte jednu kasiciu aleve paprike.
Posto ste krompir ocedili, pomesajte ga dobro sa lukom i alevom paprikom a kropir mozete i da usitnite.
400 grama rezanaca obarite prema uputstvu na kesi (u dosta provrele vode dodajte kasicicu soli i manju soljicu ulja) Ocedite.
Obarene rezance pomesajte sa prethodnom smesom. Za salatu sada mozete uzeti kiseo kupus.
PRIJATNO I UZIVAJTE :-)
Nema komentara:
Objavi komentar
Thanks for comment...
Enjoy Life!