Počasna nagrada - Nagrada za prvi poslati recept za SLANICE & SLATKICE
Nagrade napravile i dodeljuju:
Ladies Community :::: PETRA domaći sapun :::: Soap Making Adventure
ŠARENI ROLAT - TAMARA ALEKSIĆ
HI! Evo I mog sarenog rolata, ne znam koji mi je po redu....svi su se kidali do sada... ovo je dobra kombinacija za biskvit, samo sto ja necu da stanem, tražim jos bolji recept....kiss
1. Odstampala sam sličicu i precrtala sam na papir za pečenje...
2. Obratite pažnju zbog efekta <ogledala, okrenite papir za pečenje, tako da vam crtana strana bude odozdo...
Potrebni sastojci
* za crtanje
1 belanac,
30 gr šećera,
40 gr brašna i
2 velike kašike ulja. ( ukoliko hoćete da vam bude šareniji rolat biće vam potrebna dupla mera ove mase) i naravno jestive boje.
* za biskvit
4 jaja
115 gr šećera
60 gr otopljenog prohladjenog maslaca
90 gr brašna (ukoliko zelite da vam testo bude tamno ubacite kakao ali za toliko smanjite brasno)
* za fil
ja punila ganache-om i bananom...
200 gr čokolade i 200 ml slatke pavlake.
Čitala sam na internet da banana možete preliti limunovim sokom da ne pocrni u kolacu....pa probajte...
Ganache
Ganache- iseckati čokoladu i slatku pavlaku zagrejati do ključanja
Prelite slatku pavlaku preko čokolade.
Posle par minuta promešati da se sve sjedini.
Ostavite da se hladi, svremena na vreme promešajte da se ne stvrdne, treba da bude maziv kao eurokrem...
umiksajte 1 belanac sa 30 gr secera, dodajte ulje i brasno
Zavisi sta ćete da crtate, procenite koliko vam treba koje boje....ja sam koristila wiltonove nastavke za šlag 2.3.i 4
Umutite sastojke za biskvit, prvo jaja sa šećcerom i postepeno dodajte ostale....rerun zagrejati na 180 stepeni.
Pričvrstite papir za pečenje za pleh sa malo smese koju ste umutili .....
Kad popunite crtez, bito je da se ne dodiruju sare da se ne razmažu, ubacite u rerun da bude 1 minut da se malo stegne...
Nastavite dalje sa punjenjem, tj. šaranje, i opet ubacite u rerun na 1 minut...i sve tako dok ne dobijete sta ste želeli....
Preko osnove sipajte smesu za biskvit, možete malo da izlupkate tepsiju da izadje vazduh....peče se 20-ak min na 180 stepeni, sve zavisi od rerne.
Izvadite rolat iz pleha i uvite ga preko oklagije, oklagiju malo pospite šećerom ili gustinom da se manje zalepi biskvir...možete oklagiju oblepiti i samoprijanjajućom folijom.
....ostavite zajedno sa pek papirom ...
..uvite sve vlaznom krpom, ostavite da se malo prohladi...
Ja sam ganache malo izmiksala i dobila lepu kremu, moze a ne mora....
Kada zavijate rolat , polako skidajte i pek papir...
I to je to.....prijatno
Nagrade napravile i dodeljuju:
Ladies Community :::: PETRA domaći sapun :::: Soap Making Adventure
ŠARENI ROLAT - TAMARA ALEKSIĆ
HI! Evo I mog sarenog rolata, ne znam koji mi je po redu....svi su se kidali do sada... ovo je dobra kombinacija za biskvit, samo sto ja necu da stanem, tražim jos bolji recept....kiss
1. Odstampala sam sličicu i precrtala sam na papir za pečenje...
2. Obratite pažnju zbog efekta <ogledala, okrenite papir za pečenje, tako da vam crtana strana bude odozdo...
Potrebni sastojci
* za crtanje
1 belanac,
30 gr šećera,
40 gr brašna i
2 velike kašike ulja. ( ukoliko hoćete da vam bude šareniji rolat biće vam potrebna dupla mera ove mase) i naravno jestive boje.
* za biskvit
4 jaja
115 gr šećera
60 gr otopljenog prohladjenog maslaca
90 gr brašna (ukoliko zelite da vam testo bude tamno ubacite kakao ali za toliko smanjite brasno)
* za fil
ja punila ganache-om i bananom...
200 gr čokolade i 200 ml slatke pavlake.
Čitala sam na internet da banana možete preliti limunovim sokom da ne pocrni u kolacu....pa probajte...
Ganache
Ganache- iseckati čokoladu i slatku pavlaku zagrejati do ključanja
Prelite slatku pavlaku preko čokolade.
Posle par minuta promešati da se sve sjedini.
Ostavite da se hladi, svremena na vreme promešajte da se ne stvrdne, treba da bude maziv kao eurokrem...
umiksajte 1 belanac sa 30 gr secera, dodajte ulje i brasno
Zavisi sta ćete da crtate, procenite koliko vam treba koje boje....ja sam koristila wiltonove nastavke za šlag 2.3.i 4
Umutite sastojke za biskvit, prvo jaja sa šećcerom i postepeno dodajte ostale....rerun zagrejati na 180 stepeni.
Pričvrstite papir za pečenje za pleh sa malo smese koju ste umutili .....
Kad popunite crtez, bito je da se ne dodiruju sare da se ne razmažu, ubacite u rerun da bude 1 minut da se malo stegne...
Nastavite dalje sa punjenjem, tj. šaranje, i opet ubacite u rerun na 1 minut...i sve tako dok ne dobijete sta ste želeli....
Preko osnove sipajte smesu za biskvit, možete malo da izlupkate tepsiju da izadje vazduh....peče se 20-ak min na 180 stepeni, sve zavisi od rerne.
Izvadite rolat iz pleha i uvite ga preko oklagije, oklagiju malo pospite šećerom ili gustinom da se manje zalepi biskvir...možete oklagiju oblepiti i samoprijanjajućom folijom.
....ostavite zajedno sa pek papirom ...
..uvite sve vlaznom krpom, ostavite da se malo prohladi...
Ja sam ganache malo izmiksala i dobila lepu kremu, moze a ne mora....
Kada zavijate rolat , polako skidajte i pek papir...
I to je to.....prijatno
Tamara Aleksic
Facebook stranica: Slatka iznenadjenja ADY
P.S. Veoma detaljno objasnjenje u slikama je Tamara dala na Facebook strani OVDE- moj predlog je da sledite i uputstva u slikama..
Počasna nagrada: Oslikani svecnjaci i PETRA sapun |
Nema komentara:
Objavi komentar
Thanks for comment...
Enjoy Life!