Beli sos se moze praviti od mirodjije, belog luka, rena, kiselih krastavcica...
Osnova za beli sos je uvek ista, za 4 osobe potrebno vam je
- 5 kasika brasna,
- ulja toliko da moze lepo da se brasno proprzi (oko jedna manja soljica za crnu kafu) pazeci da ne zagori,
- oko 1/2 l vode kojom obazrivo nalivajte proprzeno brasno da dobije lepu gustinu i na tihoj vatri kuvajte dok se nezgusne!!!
- so
- sirce
Recept: Kako sačuvati mirođiju za zimske dane by Mira Vijuć
By Mira Vijuć
Mirođiju za zimu možete ostaviti na više načina.
Sipate vodu u posudice za led, u svaku stavite mirođe koliko moze da stane, zamrznete, izvadite kockice, stavite u kese i koristite tokom zime.
Možete da osušite mirodjiju i tako je u papirnoj kesi drzite u ostavu i koristite preko zime (ili u staklene tegle sa malo otvorenim poklopcem).
Ja nabavim lepu i zdravu mirodjiju (od moje prije) pa pošto znam odakle je ne perem je.
Sitno iseckam i pomesam sa dosta soli (vidi se na slici). Sabijem u teglice, zatvorim i ostavim u špajzu. Preko zime je koriytim u pripremi raznih jela, pazeći koliko jelo da dosolim!!
Ruski jezik - pesma : Ехали цыгане, Народная
Ехали цыгане, цыгане с ярмарки да домой
И остановилися под яблонькой густой.
Эх, загулял, загулял, загулял
Парнишка молодой, молодой,
В красной рубашоночке хорошенькой такой.
Recept: Salata od sampinjona and Zesty Mushroom Salad
Zesty Mushroom Salad. Photo and recipe by food.com |
Ja imam jedan skroz dobar recept za salatu od pecuraka, ali su zivahne...malo je neobican ukus...
Pretplati se na:
Postovi (Atom)