by Mira Vijuc
Ovo jelo ce se svideti onima koji vole malo slatkasti ukus jela, a mi smo to nasledili iz mađarske kuhinje.
Potrebno je:
malo soli, bibera, ulja, veca glavica crnog luka, brasna i 1 kilogram sargarepe.
Priprema:
Crni luk ocistiti, oprati i iseckati na kockice. Luk proprziti na ulju.
Za to vreme ocistite, operite i iseckajte na tanke kolutice (ili izrendajte na krupnije) šargarepu i dodajte luku.
Nalite toplom vodom i dinstajte dok šargarepa ne omekša.
Kada je šargarepa skuvana dodajte jednu kašiku brašna i lepo sjedinite da nema grudvica pa po ukusu posolite i pobiberite, dolijte jos vode i kuvajte tako sve zajedno 10 minuta, pazeci da ne zagori.
Sluzite uz svaku vrstu mesa.
LEPO!!!
Ovo jelo ce se svideti onima koji vole malo slatkasti ukus jela, a mi smo to nasledili iz mađarske kuhinje.
Potrebno je:
malo soli, bibera, ulja, veca glavica crnog luka, brasna i 1 kilogram sargarepe.
Priprema:
Crni luk ocistiti, oprati i iseckati na kockice. Luk proprziti na ulju.
Za to vreme ocistite, operite i iseckajte na tanke kolutice (ili izrendajte na krupnije) šargarepu i dodajte luku.
Nalite toplom vodom i dinstajte dok šargarepa ne omekša.
Kada je šargarepa skuvana dodajte jednu kašiku brašna i lepo sjedinite da nema grudvica pa po ukusu posolite i pobiberite, dolijte jos vode i kuvajte tako sve zajedno 10 minuta, pazeci da ne zagori.
Sluzite uz svaku vrstu mesa.
LEPO!!!
Nema komentara:
Objavi komentar
Thanks for comment...
Enjoy Life!