Recept: Boranija čorba sa mesom

Recept: Boranija Corba
Recept: Čorbasta Boranija mežu faza pre sipanja 1l vode
 POTREBNO:

1.    Boranija 500 gr
2.    Juneće ili telecće meso [but, biftek]
3.    Crni luk [1 ili 2 glavice]
4.    Beli liuk [ 2 ili 3 cena]
5.    Paradajz [2 sveza ili sok od paradajza 150/200 ml]
6.    Začini: vegeta, so, aleva paprika [po zelji]
7.    Brašno
8.    Malo ulja
9.  Mirođija

Meso iseckati na kockice velicine zalogaja i dodati u serpu sa lukom.
Meso iseckati na kockice veličine zalogaja i dodati u šerpu sa lukom.
PRIPREMA:


Sipati u šerpu ulja, toliko da prekrije dno.
Iseckati sitni crni luk i propržiti na ulju dok ne postane proziran. [ Ja poklopim šerpu da sokovi luka ne ispare, ako ima malo ulja dodam malo ulja ili vrlo malo vode]
Pred kraj mu dodati sitno iseckani [izrendani] beli luk.
Začiniti sa kašikicom soli ili vegete i ostaviti da se jos koji minut prži.

Meso iseckati na kockice veličine zalogaja i dodati u šerpu sa lukom.
Dobro promešati da meso upije sokove luka.
Meso i luk pržiti [5-10 minuta] mesati povremeno.
[Dobro je dodavati obakojedan po jedan sastojak kako bi svaki pustio svoje sokove i dao svoj ukus jelu i uvek je šerpa polu ”na varljaču” ili potpuno poklopljena].

Dodati malo vode kako bi se meso dinstalo jedno 20-ak minuta.

Boraniju ako je sveža treba ocistiti od peteljki i  možete je iseckati sitnije.
Dodati buraniju i pustiti da se malo krcčka i pusti svoje sokove. [10-ak minuta uz povremeno mešanje]

Dodati malo vode kako bi se meso dinstalo jedno 20-ak minuta.
Dodati malo vode kako bi se meso dinstalo 20-ak minuta.

Pošto se boranija malo prokrčka. Skloniti sa vatre, dodati kasicicu [ ili 2 ] aleve paprike [ ja dodam i kasiku brasna]. 
Promešati.

Dodati paradajiz ili sok od paradajiza. Promešati i pustiti 5 minuta da se krčka uz mesanje.

Vratiti na ringlui doliti vode toliko da boranija "pliva" u njoj.
Smanjiti temperature kuvanja i ostaviti da se krčka dok meso ne omekša. [ probajte s vremena na vreme]

Pred kraj dodati mirođiju i ostaviti os 5 -10 minuta .

Pri posluživanju mozete dodati i kiselo mleko.
Prijatno !

No comments:

Post a Comment

Thanks for comment...
Enjoy Life!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...