Zapecena Boranija @tatjana |
500 gr boranije
1-2 paradajza
1 glavica crnog luka
1 čen belog luka
1 šargarepa
2 jaja
1,5dl mleka
0.5 dl ulja
1 kaščica začina [so,vegeta]
1 kačićica mirođije
pola kašicice aleve paprike
2 kašike kisele pavlake
Slanine po želji
so, vegeta
PRIPREMA :
1. Na ulju propržiti crni luk, dok malo ne dobije providnu boju, a zatim i beli luk [dok ne omekša].
Dodati rendane šargarepe.
Pri kraju dodati kasicicu soli [ili vegete] i ostaviti da se jos malo proprži.
Dodati seckani paradajz i propržiti.
2. Boraniju očistiti, iseckati i kuvati u vodi sa malo soli desetak minuta. Ocediti od vode.
4. Presuti boraniju u tepsiju, dodati aleve paprike i mirođije i ostaviti malo da se proprži.
Boraniju očistiti, iseckati i kuvati sa malo soli desetak minuta. Ocediti od vode |
6, Ostaviti u prethodno zagrejanu rernu.
Nakon 10 minuta mozete po zelji prekriti smesu sa parčićima tanko seckane slanine.
Kada se sve to "stvrdne" tj više ne bude u tečnom stanju izvaditi iz rerne i poslužiti uz kiselo mleko.
PRIJATNO!
Recept: Zapecena Boranija u rerni |
Nema komentara:
Objavi komentar
Thanks for comment...
Enjoy Life!