Recept: Rolovane Junece Snicle

By Mira Vujic
1. Rolovane Junece snicle. Photo: Mira Vujic 

Kupiti lepe junece snicle.
1. SAVET za mlade domacice: sniclu stavite u kesu, izlupajte, pazljivo izvadite, tako sve redom snicle izlupajte na isti nacin, daska i tucak ce vam ostati cisti, radna povrsina nece biti isprskana a kesu ce te baciti :-)

2. Rolovane Junece Snicle, sastojci . Photo: Mira Vujic 
2. Pripremite so i biber za posipanje snicli, sir, sargarepu (ili bilo koje drugo sezonsko povrce: reznjevi sveze ili pecene paprike, kiseli krastavcic...)
slaninu (ili salamu, suvi vrat...)
3. Rolovane Junece Snicle. postupak. 

3. Povrce ocistiti, oprati iseci na reznjeve.
Slaninu takodje iseci na tanke reznjeve kao i sir. 
Junecu sniclu stavite na dasku, posolite, pobiberite, u jednom delu stavite sir, prekrijte slaninom, na to stavite rezanj sargarepe, pazljivo urolajte i pricvrstite cackalicom.

4. Rolovane Junece Snicle, priprema 
4. Posebno pripremite jednu glavicu crnog luka, veci cen belog luka, list lorbera, srednji krompir, pa sve ocistite, iseckajte a lovor iskidajte.
5. Zavrsna faza 
5. U serpu sipajte ulja pa poredjajte rolovane snicle, od gore prekrijte seckanim povrcem, lorber stavite izmedju snicli i sve prelijte jednim decilitrom kuvanog paradajza.

Na kraju jos malo pobiberite i posolite i na tihoj vatri neka se jelo krcka  u sopstvenom soku poklopljeno.

Povremeno snicle okrecite da bi se izdinstale sa svih strana i po potrebi dolijte vodu da povrce ne zagori (prilikom okretanja snicli, povrce ce spasti na dno serpe).
6. Rolovane Junece Snicle . Photo: Mira Vujic

Uz ovo jelo koje se brzo priprema a i veoma je ukusno mozete sluziti bareni krompir iseckan na kockice!
(pre sluzenja izvadite cackalice)

PRIJATNO i javite ako ste pravili kako vam se svidja?

No comments:

Post a Comment

Thanks for comment...
Enjoy Life!

Post a Comment