POTREBNO za 1 kg fileta:
- 3 jaja
1. Filete posuti vegetom i solju.
2. Jaja razmutiti u tanjiru. [ To je tanjir gore - desno na slici]
Zelela da isprobam i sa Origanom i dodala ga u jaja - tanjir gore-levo na slici ] .
Pa da odlucimo sta nam se svidja vise.
3. Izmesati brasno i prezle i susam u drugom tanjiru.
4. Filete umakati u brasnoi prezle[ koji su pomesani u istom tanjiru dole na slici ], pa u jeje.
5. Ugrejati ulje u tiganju i prziti filete dok ne porumene.
Ako zelite da budu hrskavi, nemojte tiganj prekrivati poklopcem.
6. Pecene filete ostavite da se ocede na kuhinjskom papiru od viska masti.
Vrlo jednostavno i ukusno. Moze se sluziti uz Krompir Salatu [ recept]
PRIJATNO!
Interesantan mi je i ovaj recept i zelim da link sacuvam ovde:
Panirani riblji fileti iz pecnice - sa Corn Flakes pahuljicama.
Riba spremljena na ovaj nacin je predivnog okusa,socna iznutra,hrskava izvana!
- 3 jaja
- Brasno / pola solje za caj [ako nestane vi dodajte]
- Prezle / pola solje za caj [ako nestane vi dodajte]
- Susam / [ po zelji, ako volite] ]
- Origano
- So, Vegeta
PRIPREMA:1. Filete posuti vegetom i solju.
2. Jaja razmutiti u tanjiru. [ To je tanjir gore - desno na slici]
Zelela da isprobam i sa Origanom i dodala ga u jaja - tanjir gore-levo na slici ] .
Pa da odlucimo sta nam se svidja vise.
3. Izmesati brasno i prezle i susam u drugom tanjiru.
4. Filete umakati u brasnoi prezle[ koji su pomesani u istom tanjiru dole na slici ], pa u jeje.
5. Ugrejati ulje u tiganju i prziti filete dok ne porumene.
Ako zelite da budu hrskavi, nemojte tiganj prekrivati poklopcem.
6. Pecene filete ostavite da se ocede na kuhinjskom papiru od viska masti.
Vrlo jednostavno i ukusno. Moze se sluziti uz Krompir Salatu [ recept]
PRIJATNO!
Interesantan mi je i ovaj recept i zelim da link sacuvam ovde:
Panirani riblji fileti iz pecnice - sa Corn Flakes pahuljicama.
Riba spremljena na ovaj nacin je predivnog okusa,socna iznutra,hrskava izvana!
Nema komentara:
Objavi komentar
Thanks for comment...
Enjoy Life!