Recept: Zapeceni Karfiol by Mira Vujic

Za ovo lepo i ukusno jelo potrebna vam je: 
jedna glavica karfiola od 1-1,5 kgr, 
250gr kisele pavlake
jedno jaje
malo vegete
mast ili margarin za podmazivanje serpe i 
prezle za posipanje.

PRIPREMA:
Karfiol ocistiti od lisca, oprati u hladnoj vodi, iskidati na cvetice pa spustiti u vodu koja je malo posoljena i vec vri
Karfiol bariti 15 min. [Slika 1.]

Recept: Zapeceni Karfiol
Slika 1. Zapeceni Karfiol by Mira Vujic  
Potom karfiol ocedite  [Slika 2.]
Recept: Zapeceni Karfiol
Slika 2. Zapeceni Karfiol by Mira Vujic


Posudu za pecenje namazite mascu, pospite prezlama i lepo slozite obarene i ocedjene cvetice karfiola.
U ciniju umutite kiselu pavlaku i jaje [Slika 3.] 
Recept: Zapeceni Karfiol
Slika 3. Zapeceni Karfiol by Mira Vujic
Karfiol prelijte umucenim jajetom i pavlakom, pospite malo vegetom i prezlama. [Slika 4.]
Recept: Zapeceni Karfiol
Slika 4. Zapeceni Karfiol by Mira Vujic
Zapecite u rerni 30 minuta na temperaturi od 200 stepeni celzijusovih.
Sluzite uz cufte sa sezonskom salatom! [Slika 5.] 
Recept: Zapeceni Karfiol
Slika 5. Zapeceni Karfiol by Mira Vujic

Prijatno!  

2 comments:

  1. Jako ukusno jelo, obozavam karfiol.

    ReplyDelete
  2. Da i zdrav je .. a skoro sma otkrila da je moja omiljena slata karfiol iz tursije - jedem njega umesto grickalica uz utakmice :)

    ReplyDelete

Thanks for comment...
Enjoy Life!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...