Za ovo lepo i ukusno jelo potrebna vam je:
jedna glavica karfiola od 1-1,5 kgr,
250gr kisele pavlake,
jedno jaje,
malo vegete,
mast ili margarin za podmazivanje serpe i
prezle za posipanje.
PRIPREMA:
Karfiol ocistiti od lisca, oprati u hladnoj vodi, iskidati na cvetice pa spustiti u vodu koja je malo posoljena i vec vri.
Karfiol bariti 15 min. [Slika 1.]
Slika 1. Zapeceni Karfiol by Mira Vujic |
Slika 2. Zapeceni Karfiol by Mira Vujic |
Posudu za pecenje namazite mascu, pospite prezlama i lepo slozite obarene i ocedjene cvetice karfiola.
U ciniju umutite kiselu pavlaku i jaje. [Slika 3.]
Slika 3. Zapeceni Karfiol by Mira Vujic |
Slika 4. Zapeceni Karfiol by Mira Vujic |
Sluzite uz cufte sa sezonskom salatom! [Slika 5.]
Slika 5. Zapeceni Karfiol by Mira Vujic |
Prijatno!
Jako ukusno jelo, obozavam karfiol.
OdgovoriIzbrišiDa i zdrav je .. a skoro sma otkrila da je moja omiljena slata karfiol iz tursije - jedem njega umesto grickalica uz utakmice :)
OdgovoriIzbriši