Recept: Musaka od tikvica sa mesom


by Mira Vujić

Nadev:
2 glavice crnog luka sitno iseckati, propržiti na malo ulja, dodati
300 grama mlevenog mesa, proprziti, dodati
so, biber seckanu mirođiju i seckani peršunov list - sve po ukusu.


1 kilogram tikvica oljuštiti, iseci na kolutove, posoliti i uvaljati u projino brašno

U nauljen sud za pečenje rasporedite polovinu pripremljenih tikvica, prekriti nadevom pa prekriti drugom polovinom tikvica.
Preliti umucenim jajetom i mlekom da tikvice ogreznu.

Peći poklopljeno /prekriveno folijom/  u zagrejanoj rerni na 200 stepeni 30 minuta, skinuti poklopac / foliju/  i zapeći jos 30 minuta.

 PRIJATNO

Mira Vujic:  Skoro isti materijal kao za punjene tikvice, samo za mene jednostavniji i brži:-)

Nema komentara:

Objavi komentar

Thanks for comment...
Enjoy Life!