Recept: Musaka od tikvica sa mesom
by Mira Vujić
Nadev:
2 glavice crnog luka sitno iseckati, propržiti na malo ulja, dodati
300 grama mlevenog mesa, proprziti, dodati
so, biber seckanu mirođiju i seckani peršunov list - sve po ukusu.
1 kilogram tikvica oljuštiti, iseci na kolutove, posoliti i uvaljati u projino brašno
U nauljen sud za pečenje rasporedite polovinu pripremljenih tikvica, prekriti nadevom pa prekriti drugom polovinom tikvica.
Preliti umucenim jajetom i mlekom da tikvice ogreznu.
Peći poklopljeno /prekriveno folijom/ u zagrejanoj rerni na 200 stepeni 30 minuta, skinuti poklopac / foliju/ i zapeći jos 30 minuta.
PRIJATNO
Mira Vujic: Skoro isti materijal kao za punjene tikvice, samo za mene jednostavniji i brži:-)
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar
Thanks for comment...
Enjoy Life!