Kupiti lepe junece snicle.
SAVET za mlade domacice: sniclu stavite u kesu, izlupajte, pazljivo izvadite, tako sve redom snicle izlupajte na isti nacin, daska i tucak ce vam ostati cisti, radna povrsina nece biti isprskana a kesu ce te baciti:-)
Pripremite so i biber za posipanje snicli, sir, sargarepu (ili bilo koje drugo sezonsko povrce: reznjevi sveze ili pecene paprike, kiseli krastavcic...) slaninu (ili salamu, suvi vrat...)
PRIPREMA:
Povrce ocistiti, oprati iseci na reznjeve.
Slaninu takodje iseci na tanke reznjeve kao i sir.
Junecu sniclu stavite na dasku, posolite, pobiberite, u jednom delu stavite sir, prekrijte slaninom, na to stavite rezanj sargarepe, pazljivo urolajte i pricvrstite cackalicom.
Posebno pripremite jednu glavicu crnog luka, veci cen belog luka, list lorbera, srednji krompir, pa sve ocistite, iseckajte a lovor iskidajte.
U serpu sipajte ulja pa poredjajte rolovane snicle, od gore prekrijte seckanim povrcem, lorber stavite izmedju snicli i sve prelijte jednim decilitrom kuvanog paradajza.
Na kraju jos malo pobiberite i posolite i na tihoj vatri krckajte u sopstvenom soku poklopljeno.
Povremeno snicle okrecite da bi se izdinstale sa svih strana i po potrebi dolijte vodu da povrce ne zagori (prilikom okretanja snicli, povrce ce spasti na dno serpe).
Uz ovo jelo koje se brzo priprema a i veoma je ukusno mozete sluziti bareni krompir iseckan na kockice!
(Pre sluzenja izvadite cackalice) PRIJATNO i javite ako ste pravili kako vam se svidja?
Nema komentara:
Objavi komentar
Thanks for comment...
Enjoy Life!