Recept: Umak od sampinjona

By Mira Vujic
Recept: Umak od sampinjona

UMAK OD SAMPINJONA (recept moje tetke koja je na Fruskoj Gori razlikovala vrste gljiva i brala i pripremala sveze) ovaj recept je malo osavremenjen!

Recept: Narodni lek protiv kaslja

by Mira Vujic
Recept: Narodni lek protiv kaslja
Veoma dobar, koristan i efikasan domaci lek
Potrebno vam je da pripremite posudu koja bas nije nova (ja za ovakve potrebe koristim samo jednu posudu uvek) za przenje (karamelizovanje) secera.

Recept: Pita zeljanica

PITA ZELJANICA bez kora - ova ukusna pita je recept koji mi se svideo, napravila sam i dopao mi se i ukus, zato je preporucujem i vama, mojim prijateljima:-)
Recept Zeljanica pita
Napravila Mira Vujic  

Recept: Pudarski paprikas ili paradajz paprikas ili Becar paprikas

By Mira Vujic 
Becar paprikas

Ovaj starinski recept je od moje rodjake iz Sakula, te se tako zove. Moja mama je na isti nacin pravila ali ga je zvala Paradajz paprikas, dok je moja svekrva, inace Sremica, dodavala zelenu paprika i zvala ga Becar paprikas.

Recept: Salata od celera

Recept: Salata od celera
by Mira Vujic
"SALATA OD CELERA" Moja omiljena salata. Brzo se pravi i ukusna je, moze se sluziti uz rolovanu junetinu, a i uz druga pikantna jela jer ublazava jacinu.

Recept: Makarone sa krompirom by Mira Vujic


REZANCI ili makarone SA KROMPIROM jelo koje se u Banatu veoma cesto pravilo u zimskim danima, a ja volim da ga jedem u svako godisnje doba:-)

Recept: Rezanci. makarone sa grizom by Mira Vujić

Recept: Rezanci sa grizom

REZANCI SA GRIZOM
Ovo jelo se veoma cesto pravilo u Banatu, pogotovu u zimskom period kada nisu bile potrebne vece kolicine kaloricne hrane:-)

Recept: Rezanci, makarone s makom by Mira Vujić

Recept: Rezanci s makom


REZANCI SA MAKOM
Potrebno:
(ovo je starinski recept mojih baka pa su tako i mere malo starinske :-) ) Za ovo ukusno jelo potrebno vam je:
250 gr rezanaca
1 grudva masti
1/8 dcl ulja
1/8 l mleka
1/8 kg secera
1/8 kg mlevenog maka

Recept: Džem od kajsija by Mira Vujić

Džem od kajsija

Pripremite lepe kvalitetne zrele i zdrave kajsije
Potrebno:
Za 1 kg ociscenih kajsija pripremite
500 grama secera 
odgovarajucu kolicinu konzervansa / 5 grama konzervansa na 5 kg ociscenog voca (kod nas pise uputstvo na kesici)