Ovo je bio recept po kome ja pripremam Belu, kiselu čorbu.
A Mira Vujić ima recept za Kiselu čorbu. Evo ga :
Ja kisellu čorbu pravim na jednostavniji način nego moja mama, majka, tetka...
Sumadijski caj se, inace, kuva od razblazene prepecenice ili meke sljivovice, kojoj kao se kao zacin dodaju karanfilici uz malo secera. U stara vremena, dok smo se grejali drvima, kocke secera za sumadijski caj hvatale su se uzarenim masicama i cvrceci topile u kuvanu rakiju. ... Jos nisam video da je nekoga ko pije sumadijski caj i jede beli luk uhvatio grip. Bacili naprosto crkavaju vec na ulazu u kafanu! Uzgred, nikada mi nije jasno zbog cega se smatra da beli luk smrdi i da je covek iz cijih se usta oseca njegov zadah, nepristojan? Mislim da je to samo stvar dogovora. Zbog cega bi, na primer, mentol mirisao, a cesnjak, koji nam raste tu odmah pokraj nas, smrdeo? Ako se dogovorimo da to bude prijatan i otmen miris (mozda, putem opsteg referenduma), pravicemo od belog luka i parfeme, koji ce istovremeno razgoniti i razno- razne bolestine, da ne spominjemo uroke, sto danasnji, inace preskupi, mirisi ni izdaleka nisu u stanju. Jer, ako se ljubavnici dogovore da uvece jedu beli luk, oni jedno drugome ne smrde, posto se mirisu-potiru! Sto ga ostali nisu jeli - ko im je kriv?