Recept: slani štapici



Slani štapići sa sirom.

Recept: domaći hleb


Domaći hleb koji pripremam tri puta nedeljno.
Od prvog puta kada sam ga pravila, više nisam ni pomišljala da kupujem hleb.
Mesim ga u jufkicama, jer je nama tako lakše. Obično jednu jufku pojedemo za jedan obrok.
Vreme za pripremu i pečenje je zasta minimalno i jedino što  je potrebno je da se sačeka da se testo digne.
Ostaje svež i nakon 5 dana.

Recept: slane perece

Slane perece
Potrebno

Za testo:
800 gr. brasna
25g svežeg kvasca
1 kašičica šećera
2 kašičice soli
2 dl mlakog mleka
3 dl tople vode
1 dl ulja

1 jaje za premaz

Za preliv:
50 gr brašna
20 gr soli
60 ml vode



Ručni rad: Vez - prvi radovi

Vez, kao i svaki ručni rad, oplemenjuje i dušu i dom.
Želim da vam pokažem moje prve radove, ručno vezene, ovog proleća.
U belom vezenom mantilu pozdravljam ceo svet iz čarobne Grčke

Putovanja: Marići iz Bečeja


Već odavno spremam svog Mrkova za Marićima želja da me mine.
Mrkov je u međuvremenu ostao bez akumulatora, i kocka je pala na Taličnog Tomu sa besnim  u pikapom. 
U nedelju krenusmo kasom od miline. 


Putovanja: U svetu postoji jedno carstvo...

Srbija.
Dođoh ... videh ... zaplakah od sreće...

Volim da stižem u ranu zoru, kada se sve budi. Doba kada java smenjuje san i kada snovi postaju java.

Autobus iz Atine je nakon18 sati stigao nadomak Beograda. Volim da putujem autobusom ili vozom. Onda imam pregled koliko drugacijih pejzaža, koliko sličnih ljudi, koliko koraka sam otisla daleko. Kada putujem avionom, nemam utisak da sam otišla daleko, da sam prešla daleki put da bih stigla. 

Avion - to je kao da pijem instant kafu, a pozvala sam prijateljice na razgovor i ispovedanje ... Nekako ne ide to tako... Instant putovanje, instant razgovor, instant život... 

Dnevnik: Zašto živim ?

Dragi dnevniče,

Pitaš me o čemu razmišljam?
Razmiljam i patim. Osećam neverovatnu potrebu da sve iz korena izmenim ...

Recept: Brzi i jednostavni uštipci "za poneti"

Krenuli smo na jednodnevni izlet i kupaqnjac. Volim da odem na neko mesto gde nije gužva i gde nema baš previše ljudi, samo more i mi. To znači da neće biti u blizini kafića, taverni, prodavnica .. a to, opet, znači da nosim vodu i hranu sa sobom.
 Razmišljala sam da li da napravim sendviče, kao i obično, ili da možda pokušam sa nečim novim. Trebao mi je brz, jednostavan recept za nešto kao mekike, sirnice, uštipke... Malo sam se promuvala po netu i našla sjajan recept odličan za putovanja.

Recept: Brzi i jednostavni ustipci bez kvasca