Jednostavan, brz i ukusan kolač sa mirisom detinjstva: kolač sa višnjama
Miris detinjstva |
Kolač sa višnjama |
5 jaja
1,5 šolja šećera
1/2 (pola) šolje ulja
1 šolja jogurta
1 šolja jogurta
3 šolje brašna
10gr prašak za pecivo
1 vanil šećer
10gr prašak za pecivo
1 vanil šećer
30g griza
400 gr smrznutih višanja
šećer u prahu
* šolja - 2 dl. decilitra - čaša od jogurta
šećer u prahu
* šolja - 2 dl. decilitra - čaša od jogurta
PRIPREMA:
1. Otopiti višnje i procediti ih, da nema soka. Upalite rernu na 180 stepeni, da se ugleje.
2. Odvojite belanca, od žumanaca i dobro ih umutite - tako da bude čvrst sneg.
3. Umutiti dobro žumanca, polako i uz mešanje dodvati , uz mućenje vanil šećer, čašu šećera, pola šolje ulja, jogurt
4. Zatim pomešajte prašak za pecivo sa brašnom i dodajte u smesu žumanaca i mutite dok se testo dobro ne sjedini.
5. Dodajte testu one umućene belanjke i promešajte varljačom, dok smesa ne postane jednistvena.
6. Podmažite uljem i pobrašnjavite pleh / moj pleh je dimenzija 24 * 28 cm/ i u njega prelijte testo.
6. Podmažite uljem i pobrašnjavite pleh / moj pleh je dimenzija 24 * 28 cm/ i u njega prelijte testo.
/ ako je većih dimenzija kolač će biti tanji, a ako je manjih dimenzija, onda će kolač biti deblji/
7. Višnje uvaljajte lagano u griz i pospite ih po testu u tepsiji. Malo vrhom noža, pritisnite višnje u testo.
8. Pecite na 180 stepeni oko 35 minuta, dok testo ne dobije braon boju .
9. Izvaditekolač iz rerne, ostavite neka se ohladi, pa pospite šečerom u prahu.
Ovo je apsolutno najjednostavniji, nezahtevniji i najuusniji kolač koji možete spremitiu svakom trenutku. Uživajte!
Prijatno vam bilo...
Prijatno vam bilo...
U Zagrebu |
Nema komentara:
Objavi komentar
Thanks for comment...
Enjoy Life!