Recept: Rendane pohovane tikvice


Gotove pohovane tikvice


Sastojci
solja je od 250ml
2 solje brasna
1 prasak za pecivo
2 solje izrendanih tikvica (da je solja dobro natrpana)
1 i po soljakuvanog kukuruza (zrna)
2 jaja
1 solja mleka
1/4 solje istopljenog putera
1 solja rendanog tvrdog zutog sira
kasicica secera
pola kasicice kima u prahu
kasicica soli
 malo biber [ja nisam stavljala]
ulje za przenje

Pripremljena smesa 


Priprema
U jednoj posudi staviti brasno i pomesati ga sa praskom za pecivo, kimom, secerom, soli i biberom.
U drugoj posudi izmutiti jaja, pa im dodati mleko i istopljen puter.
Tu smesu uliti u brasno.
Promesati, pa umesati rendane tikvice, kuvani kukuruz i rendani sir.
Jos jednom dobro promesati.
Ulje zagrejati u tiganju.
Uzimati po supenu kasiku smese od tikvica i kukuruza i spustati na vrelo ulje i prziti sa obe strane dok ne porumeni.
Kad su przene vaditi ih stavljati na salvete kako bi se upio visak masnoce.

Posluživanje
Super idu uz tzaziki.
Mogu se isto stavljati u sendvice sa majonezom i zelenom salatom.


Recept sam preuzela sa Coolinarka.com  i nista nisam menjala osim sto nisam dodavala biber.
Link ka receptu "Frite od kukuruza i tikvica":  http://www.coolinarika.com/recept/frite-od-kukuruza-i-tikvica/

No comments:

Post a Comment

Thanks for comment...
Enjoy Life!

Post a Comment