Recept: Baklava sa makom

by Mira Vijuć

Recept: Baklava sa makom
Za ovaj ukusan kolac potrebno vam je:
750 grama tankih kora

ZA FIL pripremite:
300 grama mlevenog maka
100 grama suvog grozdja
250 grama kristal secera

ZA PRELIV pripremite:
3/4 l vode
1/4 l secera
sok od pola limuna

Recept: Baklava sa makom

Suvo grožđe iseckajte ako je krupnije pa pomešajte sa mlevenim makom i šeđerom.
Pleh za baklavu u kojoj ce se peci, a i kasnije stajati dok se ne pojede  namazite uljem, na dno stavite tri kore lepo ravno i poprskajte malo ulja.
Kašikom ravnomerno pospite fripremljen fil.

Recept: Baklava sa makom

Ponovo stavite dve kore i pospite filom, pa sve tako dok ne utrošite kore i fil.
Gornja kora treba da je lepa cela. Poprskajte koru uljem i isecite kao sto je na fotografiji!
Pecite u rerni 30 minuta na 200 stepeni.

Recept: Baklava sa makom

U medjuvremenu napravite preliv koji ce te na tihoj vatri kuvati 30 minuta.

Ispecenu baklavu prelite vrucim prelivom, pokrijte prvo celofanom a zatim kufinjskom krpom.
Pre sluzenja isecite ponovo baklavu pa parčad servirajte na tanjiriću za kolace!

PRIJATNO I UZIVAJTE

No comments:

Post a Comment

Thanks for comment...
Enjoy Life!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...