Ovaj recept budi sećanja na porodične nedeljne ručkove, bučne i razdragane.. nekada davno , uz domacu pileću supicu, kormpir pire i crveni sos i obavezan Politikin zabavnik na stolu naslonjen na hleb ... kod Baba Stanimirke.. eh ..
Tatjana
Ako me pitate za potrebne količine, e pa to baš i ne znam! Važniji je nacin pripreme, sve ostalo je po želji .
SAVET: sniclu stavite u kesu i istucite (rastanjite) s obe strane. Daska i tučak će vam ostati čisti, a meso neće prskati unaokolo
Jedna kesa će vam posluziti za vise šnicli!
Šnicle poprskajte solju i mlevenim biberom pa ostavite da malo odstoje.
Ja sam ih ostavila potpljene u mleku 2 sata - toliko sam imala vremena - Tatjana
Ja sam ih ostavila potpljene u mleku 2 sata - toliko sam imala vremena - Tatjana
Za pohovanje pripremite dobro ulupano jaje malo posoljeno, brasno i prezle.
Zatim lepo umočite brasno pa u jaja, pa u prezle, i [mozete opet u jaja] naravno sa obe strane.
Dakle brasno - jaja - prezle -jaja (uglavnom se zbunjujem kod redosleda - Tatjana)
Pecite u dosta ulja u tiganju prevrćući viljuškom više puta da se lepo ispeče i poh i meso pazeći da ne izgori!!!
Dakle brasno - jaja - prezle -jaja (uglavnom se zbunjujem kod redosleda - Tatjana)
Pecite u dosta ulja u tiganju prevrćući viljuškom više puta da se lepo ispeče i poh i meso pazeći da ne izgori!!!
Vruću Bečku šniclu servirajte uz prilog i salatu pazeći "šta se slaze" da ne pretovarite želudac!
PRIJATNO I UZIVAJTE
Nema komentara:
Objavi komentar
Thanks for comment...
Enjoy Life!