by Mira Vijuć
Za ovo jelo potrebno vam je:
250 gr rezanaca (orhideja, puzica, spiral...)
500 gr sira
250 ml mleka
2 jajeta
1 dcl ulja (odprilike)
malo soli
(pola šoljice kisele vode - ako imate)
Priprema:
Rezance obarite u dosta vode u koju ste dodali soli i ulja (po jedna velika kasika).
Ocedite i isperite sa malo hladne vode.
Sir izgnječite viljuškom, posolite po ukusu pa dodajte umućena jaja.
Tu smesu sipajte u obarene rezance i lepo sjedinite.
(Ja dodam i pola šoljice kisele vode)
Dno posude za pecenje namazite uljem, sipajte pripremljene rezance I prelijte mlekom (da ograzne).
Pecite u rerni 45 minuta na temperaturi od 200 stepeni. Rezanci ce biti lepo rumeni!!!
Ja uz ovo jelo ne služim ništa više, mada može pre rezanaca lagana čorbica, a sa rezancima sezonska salata jer ovo jelo mozete pripremati cele godine.
PRIJATNO I UŽIVAJTE
Nema komentara:
Objavi komentar
Thanks for comment...
Enjoy Life!