Ja sam ovaj recept malo izmenila i prilagodila svom ukusu i nacinu kuvanja!
(Originalni recept: Govedina na Burgundski nacin, autor Lepi Brka, GASTRONOMAD)
Mira Vujic
200 grama slanine "sapunjare" iseci krupnije, proprziti, pa cvarke izvaditi.
600 grama teletine iseci na kocke, uvaljati u brasno, prziti na masnoci od slanine.
2 glavice veceg crnog luka iseci na krupnije i
2 kom sargarepe iseci uzduz , pa na kolutice, zajedno sa lukom proprziti na masnoci od slanine, pa izvaditi.
Sjediniti sa govedinom.
Pripremite jos
2-3 cena belog luka isecenog na krupno,
so, mleveni biber,
malo majcine dusice i
malo paradajz pirea (ili svez paradajz isecen na kockice) pa dodati sve posle flambiranja.
Lepo sjediniti pa preliti sa :
1 soljicom crnog vina i
2 soljice supe pa stavite u rerno da se pece 1 sat na 200 stepeni.
Sjedinjenu govedinu i povrce preliti jednom kasikom konjaka i zapaliti. (flambirati)
Nikada mi ovo nije poslo za rukom.
Iseci 250 grama pecurki i
250 grama arpadzika (ili iseci na krupno glavice crnog luka),
Kada govedina provri i alkohol ispari poklopite.
Pecurke i luk dodati u govedinu, naliti sokom od paradajza ili seci svez na kocke, krckati jos 30 minuta na 200 stepeni.
Gotovo jelo sluziti toplo uz svezu salatu i vise vrste tosta, (moze se sluziti i sveze povrce).
UZIVAJTE uz Mirin recept
Nema komentara:
Objavi komentar
Thanks for comment...
Enjoy Life!