Posto se beli i žuti čorbast pasulj veoma slično kuvaju dacu recept za oba sa malim razlikama u napomeni!
250 gr pasulja uveče otrebite, operite, stavite u posudu i nalite hladnom vodom.
Sutradan prospite vodu, ponovo nalite hladnom vodom i pustite da vri. Kada se malo prokuva, ocedite i bacite vodu, pa nalite vrelom vodom.
Sada kuvajte u loncu jer ce vam trebati više vode i dodaćete sve sastojke.
Kada ste pasulj nalili vrelom vodom , dodajte jednu glavicu crnog luka i nekoliko čena belog luka kao i dva manja krompira iseckano na kocke, lovorov list operite i dodajte u pasulj koji umereno vri.
Slaninu isecite na krupnije režnjeve, operite i dodajte pasulju.
Pasulj kuvajte 2-3 sata, dok ne bude mekan.
NAPOMENA : u beli pasulj nemojte dodavati beli luk!
Umesto suve slanine pasulj se može kuvati sa suvim rebrima, papcima, kolenicama...
Kada je pasulj gotov zapržite ga.
U tiganj stavite malo masti ili ulja, zagrejte i dodajte jednu varjaču brašna.
Kada brašno porumeni dodajte pola kasicice aleve paprike, pustite da malo potamni u tiganju. Promešajte i dodajte u pasulj i ostavite da se kuva na tihoj vatri jos 5-6 minuta.
Pri kraju kuvanja posolite po ukusu.
NAPOMENA: Ja nesto ranije dodam moju "Mlevenu zelen" i 1 dcl kuvanog paradajza.
Mojoj deci petak nije bio petak ako nismo imali pasulja za rucak:-)
Nema komentara:
Objavi komentar
Thanks for comment...
Enjoy Life!