Recept: Čorbast pasulj (2)

ČORBAST PASULJ (zuti i beli) by Mira Vujić

Posto se beli i žuti čorbast pasulj veoma slično kuvaju dacu recept za oba sa malim razlikama u napomeni!

250 gr pasulja uveče otrebite, operite, stavite u posudu i nalite hladnom vodom. 
Sutradan prospite vodu, ponovo nalite hladnom vodom i pustite da vri. Kada se malo prokuva, ocedite i bacite vodu, pa nalite vrelom vodom.

Sada kuvajte u loncu jer ce vam trebati više vode i dodaćete sve sastojke.

Kada ste pasulj nalili vrelom vodom , dodajte jednu glavicu crnog luka i nekoliko čena belog luka kao i dva manja krompira iseckano na kocke, lovorov list operite i dodajte u pasulj koji umereno vri. 

Slaninu isecite na krupnije režnjeve, operite i dodajte pasulju. 
Pasulj kuvajte 2-3 sata, dok ne bude mekan.

NAPOMENA : u beli pasulj nemojte dodavati beli luk!
Umesto suve slanine pasulj se može kuvati sa suvim rebrima, papcima, kolenicama... 

Kada je pasulj gotov zapržite ga. 

U tiganj stavite malo masti ili ulja, zagrejte i dodajte jednu varjaču brašna
Kada brašno porumeni dodajte pola kasicice aleve paprike, pustite da malo potamni u tiganju. Promešajte i dodajte u pasulj i ostavite da se kuva na tihoj vatri jos 5-6 minuta. 

Pri kraju kuvanja posolite po ukusu.
NAPOMENA: Ja nesto ranije dodam moju "Mlevenu zelen" i 1 dcl kuvanog paradajza.

Mojoj deci petak nije bio petak ako nismo imali pasulja za rucak:-)


No comments:

Post a Comment

Thanks for comment...
Enjoy Life!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...