Grčka jela: Salata sa lubenicom
Salata sa lubenicom je prijatno iznenađenje za goste i pravo okrepljenje u letnjim danima.
Probajte!
Satojke dodajte po želji i ukusu.. Igrajte se ...
SASTOJCI:
Parčići ohlađene lubenice
Feta sir (po želji)
Listovi svežeg bosiljka
Crveni luk iseckan na kolutove (manji)
3/4 kašičice bibera
Origano (svežeg ili sušenog)
Krupne soli soli po ukusu
Limun (iscedjeni sok)
Ekstra devičansko maslinovo ulje Lola
Probajte!
Satojke dodajte po želji i ukusu.. Igrajte se ...
SASTOJCI:
Parčići ohlađene lubenice
Feta sir (po želji)
Listovi svežeg bosiljka
Crveni luk iseckan na kolutove (manji)
3/4 kašičice bibera
Origano (svežeg ili sušenog)
Krupne soli soli po ukusu
Limun (iscedjeni sok)
Ekstra devičansko maslinovo ulje Lola
Hvala Zorici Kurandić. Na receptu i prijateljstvu koje traje 30 punih godina. Neprocenjivo! |
Grčka jela: Namaz od feta sira, bosiljka i maslinovog ulja
Sledi serija recepata iz Grkče kuhinje, sa Lola maslinovim uljem, hladno ceđenim.
Naime, rešila sam da ostvarim svoj četvorogodišnji san
i počnem sa distribucijom ekstra devičanskog maslinovog ulja koje dolazi iz naših maslinjaka na Kritu.
Manoli i ja lično nadgledamo ceđenje i točenje i odgovaramo za kvalitet, koji se proverava u laboratoriji.
U polu mraku domaće ponude, želim da na trpezu domaćina Srbije, donesem domaćinski proizvod Krićana.... jer vreme je da počnemo da cenimo sebe i svoje zdravlje kao i hranu koji jedemo.
Proveli smo divno veče u druženju i spravljanju ovog namaza. Hvala Jeleni i Saletu.
Naime, rešila sam da ostvarim svoj četvorogodišnji san
i počnem sa distribucijom ekstra devičanskog maslinovog ulja koje dolazi iz naših maslinjaka na Kritu.
Manoli i ja lično nadgledamo ceđenje i točenje i odgovaramo za kvalitet, koji se proverava u laboratoriji.
U polu mraku domaće ponude, želim da na trpezu domaćina Srbije, donesem domaćinski proizvod Krićana.... jer vreme je da počnemo da cenimo sebe i svoje zdravlje kao i hranu koji jedemo.
Proveli smo divno veče u druženju i spravljanju ovog namaza. Hvala Jeleni i Saletu.
Recept: domaći hleb
Domaći hleb koji pripremam tri puta nedeljno.
Od prvog puta kada sam ga pravila, više nisam ni pomišljala da kupujem hleb.
Mesim ga u jufkicama, jer je nama tako lakše. Obično jednu jufku pojedemo za jedan obrok.
Vreme za pripremu i pečenje je zasta minimalno i jedino što je potrebno je da se sačeka da se testo digne.
Ostaje svež i nakon 5 dana.
Putovanja: U svetu postoji jedno carstvo...
Srbija.
Dođoh ... videh ... zaplakah od sreće...
Volim da stižem u ranu zoru, kada se sve budi. Doba kada java smenjuje san i kada snovi postaju java.
Dođoh ... videh ... zaplakah od sreće...
Volim da stižem u ranu zoru, kada se sve budi. Doba kada java smenjuje san i kada snovi postaju java.
Autobus iz Atine je nakon18 sati stigao nadomak Beograda. Volim da putujem autobusom ili vozom. Onda imam pregled koliko drugacijih pejzaža, koliko sličnih ljudi, koliko koraka sam otisla daleko. Kada putujem avionom, nemam utisak da sam otišla daleko, da sam prešla daleki put da bih stigla.
Avion - to je kao da pijem instant kafu, a pozvala sam prijateljice na razgovor i ispovedanje ... Nekako ne ide to tako... Instant putovanje, instant razgovor, instant život...
Ishrana: Ishrana u Posebnim Uslovima i u Ratu
Interno uputstvo Vojske Jugoslavije - Kako ne umreti od gladi u ratnim uslovima i prilkom boravka u divljini, planini...
Link ka brošuri
Link ka brošuri
Pretplati se na:
Postovi (Atom)